FAQ

Buzzy kan gebruikt worden bij kinderen vanaf 18 maanden en bij volwassenen.
Onafhankelijk klinisch onderzoek ondersteunt het gebruik van Buzzy® bij het geven van griepprikken, injecteerbare medicijnen die thuis of in een klinische omgeving worden toegediend, esthetische ingrepen en verlichting van chronische pijn, bij volwassenen. Buzzy®'s gepatenteerde combinatie van vibratie en koude werkt bij volwassenen zelf beter dan bij kinderen. Buzzy® werkt in een fractie van de tijd die nodig is voor de duurdere, lokaal aan te brengen verdovende crèmes, tegen een fractie van de kosten, en verbetert zowel het gemak van de procedure als de pijn van de patiënt.
Onafhankelijk klinisch onderzoek ondersteunt het gebruik van Buzzy® bij het geven van griepprikken, injecteerbare medicijnen die thuis of in een klinische omgeving worden toegediend, esthetische ingrepen en verlichting van chronische pijn, bij volwassenen. Buzzy®'s gepatenteerde combinatie van vibratie en koude werkt bij volwassenen zelf beter dan bij kinderen. Buzzy® werkt in een fractie van de tijd die nodig is voor de duurdere, lokaal aan te brengen verdovende crèmes, tegen een fractie van de kosten, en verbetert zowel het gemak van de procedure als de pijn van de patiënt.
Algemeen: Wordt Buzzy® geplaatst ‘between the brain and the pain.’ Plaats, bij IV-procedures, onmiddellijk voordat u de insteekplaats desinfecteert, Buzzy® 3-5 cm proximaal van de insteekplaats en activeer de vibratie. Plaats in dat geval Buzzy® niet direct op de insteekplaats.
Buzzy® en alle accessoires (ijsvleugels en comfortband) moeten tussen elke patiënt worden gereinigd en gedesinfecteerd met een middel dat, in overeenstemming met de werkmethode binnen uw instelling, ook wordt gebruikt voor het reinigen van bijvoorbeeld stethoscopen of patiëntmonitoren. Buzzy® echter niet autoclaveren en niet onderdompelen in vloeistof. Buzzy® moet oppervlakkig worden gereinigd op de plaats van gebruik, met inbegrip van een eerste reiniging en maatregelen om te voorkomen dat vuil en verontreinigende stoffen in en op het apparaat opdrogen. Desinfectie is het gebruik van een chemische procedure die vrijwel alle erkende pathogene micro-organismen elimineert, maar niet noodzakelijkerwijs alle microbiële vormen (bijv. bacteriële endosporen) op levenloze voorwerpen. Aanvaardbare desinfectiemethodes zijn onder meer, maar niet uitsluitend, reinigingsdoekjes voor ziekenhuizen met 1:100 bleekmiddel of quaternaire ammoniumverbindingen. Droog Buzzy® na verwerking en vóór opslag grondig aan de lucht om elke verdere groei van microben in het water te verhinderen. Voor immuungecompromitteerde patiënten en chronisch zieke patiënten raden wij het gebruik van de disposable (wegwerp) ijsvleugels met zachte witte non-woven achterkant aan. Om Buzzy® te gebruiken voor een patiënt met MRSA, raden wij het gebruik van de disposable (wegwerp) ijsvleugels met zachte witte non-woven achterkant aan. Na gebruik alle overige Buzzy® componenten desinfecteren conform uw MRSA-protocol. Droog Buzzy® na verwerking en vóór opslag grondig aan de lucht om elke verdere groei van microben in het water te verhinderen. Voor immuun gecompromitteerde patiënten en chronisch zieke patiënten raden wij het gebruik van de universele Soft Ice Wings voor eenmalig gebruik aan. Om Buzzy® te gebruiken voor een patiënt met MRSA, raden wij aan de bevroren vleugels na gebruik aan Buzzy® te laten zitten en vervolgens Buzzy® incl. de Wings te desinfecteren conform uw MRSA- protocol.
Buzzy® is een CE gecertificeerd medisch hulpmiddel om "pijn onder controle te houden die gepaard gaat met injecties, venapunctie, intraveneuze infusen, cosmetische injecties en de tijdelijke verlichting van kleine verwondingen (spier- of peespijn, splinters en bijensteken). Ook bedoeld voor de behandeling van myofasciale pijnen veroorzaakt door triggerpoints, beperkte beweging en spierspanning." Studies geven gemiddeld 56 - 88% pijnvermindering. In onze IV-proef vermindert Buzzy® de pijn gemiddeld met 50%. Hoe groter de angst voor naalden (naaldfobie), hoe beter Buzzy® werkt. Buzzy® neemt niet bij iedereen de pijn weg. In studies ondervindt ongeveer 3% van de mensen geen verlichting van Buzzy®.Buzzy® is gecontra-indiceerd voor mensen met een gevoeligheid voor koude, waaronder Raynauds, sikkelcelziekte, of CRPS.
Er zijn verschillende onafhankelijke klinische studies gedaan naar en gepubliceerd over Buzzy®, met resultaten die de doeltreffendheid ondersteunen. Sommige studies hebben ijsvleugels gebruikt, andere zonder ijsvleugels dus alleen met Buzzy®.
Gebruik de ijsvleugels tenzij de patiënt er last van heeft of er een gevoeligheid voor koude is. Bij oudere kinderen en bij volwassenen zorgt de kou voor ongeveer 60% van de pijnverlichting. Wij leveren ook ijsvleugels met een zachtere achterkant die misschien iets minder koud aanvoelen. Begin altijd met schone vleugels uit de diepvries. Vleugels moeten stevig bevroren zijn om optimaal te kunnen werken. Schuif de vleugels door het elastiekje aan de achterkant. Voor patiënten jonger dan 6 maanden, patiënten met koudegevoeligheid, Raynaud of sikkelcelziekte, gebruikt u Buzzy® zonder de vleugels.
Ja. Voor een optimale pijnverlichting moeten de vleugels hard bevroren zijn om te vermijden dat ze de trillingen van Buzzy® absorberen.
Elke ijsvleugel gaat ongeveer 100 keer mee. Buzzy® Healthcare-units worden geleverd met 4 universele Healthcare-ijsvleugels.
Buzzy met zijn gepatenteerde Cool-Pulse Technologie is gebaseerd op de unieke combinatie van vibratie en koude. Het gebruik van verwarmde vleugels i.c.m. met Buzzy® zal de pijn niet verminderen. Warmtevleugels of kompressen absorberen de vibratie, waardoor de doeltreffendheid van Buzzy® afneemt.
De band is niet nodig, maar kan nuttig zijn voor bepaalde procedures. Buzzy® Mini en Buzzy® XL Healthcare-units kunnen met wegwerptourniquets worden gebruikt of met de hand op hun plaats worden gehouden. De Mini heeft een voorgevormd en compact ontwerp dat onder een standaard tourniquet kan worden gestopt, maar het past ook gemakkelijk in de hand. Buzzy® XL heeft een gleuf waar de comfortband of een wegwerptourniquet doorheen gehaald kan worden voor handsfree gebruik.
Buzzy begint vrijwel direct te werken bij contact met de huid. Uit een studie bleek dat de totale tijd voor een infuus met Buzzy® 3:50 seconden was, vergeleken met 40,5 minuten met LMX-4. EMLA heeft minstens een uur nodig voor pijnverlichting, maar zal tot 2 uur erna vasoconstrictie geven. Voor diepere intramusculaire injecties en medicatie die een branderig gevoel geeft, moet Buzzy® 1 volle minuut op de plaats worden gehouden. Voor IV-procedures is het, Buzzy® plaatsen, aanzetten, de insteekplaats desinfecteren en prikken.
Puramed