Werking Buzzy®

Buzzy® is een handzaam, klein medisch hulpmiddel verkrijgbaar in de vorm van een bij, lieveheersbeestje of in een neutrale vorm met koude pads in de vorm van vleugels. Door zijn vibrerend en huidkoelend effect zorgt Buzzy® enerzijds voor afleiding en anderzijds voor een bewezen pijnstillend effect tijdens injecties.

Procedures met naalden, zoals intramusculaire injecties, venapuncties en het inbrengen van een infuus, worden beschouwd als de belangrijkste oorzaken van pijn en ongemak bij kinderen maar zeker ook bij volwassenen in verschillende omstandigheden. Pijnmanagement tijdens deze procedures is van het grootste belang, aangezien pijn tal van fysiologische, psychologische en emotionele gevolgen kan hebben.

‘BUZZY®: HET IS DE HOOGSTE TIJD VOOR COMFORTZORG’

Bewezen pijnstillend effect

Door zijn vibrerend en huidkoelend effect zorgt de Buzzy® enerzijds voor afleiding en anderzijds voor een bewezen pijnstillend effect tijdens injecties. Buzzy® wordt gedurende 30-60 seconden op bijvoorbeeld de bovenarm geplaatst, tussen de injectieplaats en de hersenen (‘between the pain and the brain’). Het zoemen/trillen van Buzzy® brengt de zenuwen in het gebied in de war, zodat er geen scherpe pijn wordt gevoeld. De patiënt ervaart nog wel een zogenaamde tastsensatie, maar niet meer de pijn van de prik. Buzzy® kan gebruikt worden voor alle vormen van injecties: subcutaan, intramusculair, intraveneus maar ook voor het aanprikken van bijvoorbeeld dialyse shunts en port-a-caths. Buzzy® Medical kan worden hergebruikt, elk paar ijsvleugels kan ongeveer 10 minuten bevroren blijven bij kamertemperatuur en kan tot 100 keer worden gebruikt.

Een niet medicamenteuze oplossing

Maar liefst 1 op de 5 personen heeft in een bepaalde mate last van prikangst. Sommige mensen zijn zo angstig dat ze noodzakelijke medische ingrepen of bijvoorbeeld Covid-19 vaccinaties vermijden. De angst voor het zien van naalden of de angst voor de pijn door het prikken is meestal ontstaan door een traumatische ervaring of door negatieve verhalen van anderen. Buzzy® kan u helpen waardoor u vrijwel geen pijn meer voelt tijdens het injecteren. Buzzy® is geen medicijn maar een klein toestelletje wat voor het prikken op de insteekplaats wordt geplaatst gedurende 30-60 seconden en het prikken voor u een stuk aangenamer kan maken. Vraag er naar bij ons!

Afleiding en pijnstillend

Buzzy® doet drie dingen: het koelt de prikplek, het leidt af en het toestelletje trilt. Wanneer je zenuwen niet-pijnlijke signalen zoals koude en trillingen ontvangen, sluiten onze hersenen de poort voor pijnsignalen. Het trillen van Buzzy® en de koude van de ijsvleugeltjes krijgen voorrang en zijn dominant over de pijn. Resultaat; je voelt de pijn (bijna) niet.

Puramed